Biografia

Nascut a Girona, va passar la seva infància a Blanes i a Girona, el seu pare era advocat. Va començar els estudis al seminari de Girona el 1870, tres anys després, a l'acabar batxillerat va entrar a l'Institut de la mateixa Girona, on va conèixer a Ramon Torró, amb qui va establir una sòlida amistat.

Del 1875 al 1881 va estudiar dret, que més endavant va deixar apartat per dedicar-se plenament a la literatura. Va escriure anònimament "El canto de la pescadora" en el volum "composiciones literaries" de Ramon Turró. Fins aquell moment havia escrit les seves obres en llengua castellana, però es va acabar decidint per escriure en català, amb Jacint Verdaguer com a influència participava en la vida literària de Blanes, on es va acabar mudant un any després de casar-se amb Teresa de Llinas, des de llavors va anant variant de Blanes a Barcelona.

Es va donar a conèixer en els jocs florals de Girona (1891-1894-1896), Barcelona i Olot (1895) amb poemes èpics.

El 1896 amb "Mar de llamp, La mirada del pobret i les senyoretes del mar". Va guanyar el premi dels jocs florals de Barcelona.

Llavors va començar a publicar relats, narracions i poemes regularment amb una estètica molt innovadora i simbolista per diferents diaris i seminaris.

El 1903 va publicar "Marines i boscatges" que va significar la seva congregació com a prosista i narrador.

El 1906 va participar juntament amb Joan Maragall, al primer congrés internacional de la Llengua Catalana amb un dels estudis sobre la constitució del català literari. El 1918 va ser escullit membre interí del Insititut d'Estudis Catalans.